Tjoho eller nåt…

Igår bestämde sig blodsockret för att stabilisera sig efter flera veckors strul. Smärta och infektion kansade till det mesta ett tag. Jeeeesus vad det tar musten ur en att ligga högt när man inte är van. Nu är den där äckliga känslan av känning här istället. Ni vet…när man landar igen och ett värde på 5 känns som känning i kroppen.

 

Här är det snorkallt nu, runt 20 minusgrader. Huvva, kaminen går för fullt. Så skönt att elda (säger betongflickan). Mini är så himla duktig och hjälper till att såga ved så fort det behövs. Jag är så bortskämd med mina fina pojkar! älskar dem så mycket så jag tror att hjärtat ska spricka ibland!

Igår pratade jag och Hunken. Eller ja, vi pratar ju faktiskt varje dag så just det var ju inte så ovanligt. Det jag ville komma till är ämnet: Civilkurage. Finns det ännu?

Hunken var på Minis skola igår och hämtade hem läxor eftersom grabben är sjuk. När han spatserar över skolgården får han syn på två grabbar i 7(?) årsåldern som har brottat ner två tjejer i samma ålder. De ligger nedtryckta med ansiktena i snön och grabbarna öser mer snö över deras ansikten. De skrattar men det hörs på rösterna att det inte är en helt ok situation…Hunken kliver fram och frågar tjejerna om de tycker att det är ok? De svarade båda samtidigt NEJ. Han säger då åt grabbarna att lägga av…de skrattar lite osäkert men släpper inte så Hunken får säga till en gång till med en ganska bestämd röst. Då släppte de och sprang iväg. Han ställde frågan till mig om jag tyckte att han gått för långt och lagt sig i?

Alltså, i mitt tycke är frågan obefogad. Är det inte självklart att man kliver in och agerar??? Jag skulle ha gjort samma sak och det är inte många dagar sedan som jag sa till två grabbar som puttade ner en tredje för en isbacke. Grabben som blev puttad gjorde sig illa och var dessutom utan både jacka och termobyxor. Det var dessutom samma grabbar som Hunken sagt till.

En av mina vänner har stoppat ett slagsmål där ett helt gäng givit sig på en stackare, mitt i ett centralt område med massor med folk runtomkring. VARFÖR REAGERAR INTE FOLK??? Därför undrar jag om det fortfarande finns civilkurage, när folk kan blunda och gå förbi, tragiskt!!!

Har börjat (igen) att försöka hålla lite koll på matintaget och förhoppningsvis bli av med några kilon. Använder en app som heter shape up. Himla kul grej där man kan scanna in det man äter. Jag gillar bekvämlighet. Gissa om jag fick en chock. Totalt kcalintag för torsdag var 574, fredag 742 och idag är jag uppe i hela 412!!! Herregud, jag är väl inställd på totalsvält och håller kniphårt i allt fett för att överleva. Jag har problem! Jag har noll aptit, glömmer hela måltider och äter ALDRIG mellis. Hur ska jag få in det??? Jag har provat att ställa matlarm på mobilen men inte fasen äter jag för det, ingen hunger alls. Tar mer än gärna emot tips tack!

 

Nu ska jag kolla brasan och mysa med Mini.

 

Ta hand om varann och var inte rädd att visa lite civilkurage!

 

Tjing!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s