Basaländring

Jag har sadlat om….

Eller nej, ändrat livsstil. Äter och räknar kcal vid sidan av kolhydratsräkningen, tränar och rör på mig mer och har nu i en månad hållit på detta stenhårt.

Varför detta då? Inget nyårslöfte kan jag säga. Nej det grundar sig på en sjukskrivning som varat i 6 månader pga min bråkiga axel. Stillasittande och insulinkrävande. Det har i sin tur givit mig 3 kg extra fluff på kroppen.
Då lederna redan gör ont så är extra vikt något jag kan unna någon annan.
Sååå, ett bättre blodsocker och en lättare kropp för att skona de stackars leder som fortfarande samarbetar någorlunda är målet.

Jag har gått ner nästan 4 kg:mrgreen:

Problemet med snabba livstilsändringar är att hänga med i insulindoserna. Jag fegar när jag minskar på doserna. Jag vill ju ha det där raka fina strecket på pumpdisplayen. Det har varit svårt att få till.
Bolusarna till måltiderna har först skickat mig till över 14 mmol för att efter det dala ner till under 4 mmol. All motion har givit mig känning oavsett hur jag ställt och räknat men däremellan har det varit stabilt.

Jag ringde min sköterska och ville byta insulin till en annan sort med mindre toppar och dalar. Men hon föreslog en ganska radikal sänkning av basalen över hela dygnet. En sänkning med 0,1 på alla profiler. Jag brukar sänka med 0,025 på enstaka profiler.
Nu ser jag en enorm skillnad. Hade inga stopp för lågt glukos under natten för första gången och dagen har varit rätt så bra.

Ibland behöver man en sidekick med ett annat perspektiv för att få ordning på saker och ting.

Btw, nu har sensorn varit pålitligare. Dock är jag fortfarande tvungen att ha den på armen. Jag hade hoppats på att kunna ha den mer dold under zumbapassen. Det fungerar säkert snart.

Dagens middag blev iaf: Chicken mango butter masala med cous cous. Familjen åt ris.

image

Ha en skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s